Antoinette Rijpma-De Jong kiest voor Schaatsteam Reggeborgh

11 maart 2024

RIJSSEN – Antoinette Rijpma-De Jong schaatst de komende twee seizoenen voor Schaatsteam Reggeborgh. De allround kampioene heeft een contract getekend tot en met de Olympische Spelen van 2026 in Milaan.

Na zes seizoenen voor Team Jumbo Visma te hebben geschaatst, vindt Rijpma-De Jong (29) het tijd voor een nieuwe stap. “Deze overstap is één van de spannendste beslissingen die ik in mijn carrière heb genomen. Iets achter je laten wat bekend is en waar je succesvol bent geweest, is niet gemakkelijk. Maar mijn ambitie en honger naar meer hebben ervoor gezorgd dat ik dit besluit heb genomen”, zegt Rijpma, die afgelopen weekend de bronzen medaille haalde bij de WK allround in Inzell.

Waarom Rijpma-De Jong voor Reggeborgh heeft gekozen? “Het is denk ik niemand ontgaan dat Schaatsteam Reggeborgh erg goed presteert. Ik geloof dan ook dat ik samen met dit team dat laatste stukje uit mijzelf en mijn carrière kan halen. Ik wil graag nog een stap maken – ik voel dat dat kan – met als uiteindelijke doel olympisch kampioen worden. Mijn gevoel bij het team is goed en ik ben ervan overtuigd dat we samen mooie successen kunnen gaan behalen. Daarbij voelt de ontvangst binnen Schaatsteam Reggeborgh aan als een warm bad. Ik kijk enorm uit naar de komende seizoenen.”

De trainersstaf van Reggeborgh is blij met de aanwinst. “We hebben positieve gesprekken met elkaar gevoerd en denken dat zij een goede toevoeging zal zijn op ons team. We zijn hartstikke trots dat een groot kampioen als Antoinette voor ons kiest”, licht hoofdtrainer/coach Gerard van Velde toe.