Casper de Gier naar Reggeborgh Marathonteam

16 februari 2023

RIJSSEN – Casper de Gier komt komend seizoen het Reggeborgh marathonteam versterken. De Gier (27) was na drie seizoenen Jumbo-Visma toe aan een nieuwe uitdaging. “Ik heb het gevoel dat ik bij Reggeborgh in een nieuwe omgeving geprikkeld word, waardoor ik als sporter op meerdere vlakken weer stappen kan maken.”

De Gier was het plezier in de sport een beetje verloren. “Ik had last van mentale onrust. De visie van hoe we dingen aanpakten, paste gewoon niet meer bij de manier van hoe ik mijn sport wilde beleven.” Het werd tijd voor iets anders. De afgestudeerd voedingsmiddelentechnoloog overwoog te gaan werken. “Maar ik had ook het gevoel dat ik er als marathonschaatser nog niet het uiterste had uitgehaald. En dat wil ik wel graag.”

Bij het marathonteam van coach Roy Boeve krijgt hij nu die kans. “Reggeborgh is natuurlijk een topploeg, maar de manier waarop de sport benaderd wordt, spreekt me ook erg aan. Ze werken samen en willen voor elkaar rijden in een wedstrijd. En na een training met een grote glimlach van het ijs afstappen”, zegt de schaatser, die opgroeide in Laag-Keppel in de Achterhoek en tegenwoordig in Heerenveen woont.

Naast marathonschaatser is hij ook groot liefhebber van het inline-skaten. Reed eerder al EK’s en WK’s. “Als ik er alleen al aan denk dat ik deze zomer weer ga skeeleren, dan voel ik de gretigheid. Kom op, we gaan ervoor.”

Als marathonschaatser is De Gier behoorlijk allround. Hij kan meedoen in de eindsprint op kunstijs; werd twee keer tweede in een Marathon Cup wedstrijd. Maar ook op een 200 kilometer op natuurijs kan hij goed uit de voeten bleek dit jaar op de Weissensee. De Gier eindigde als vierde in de alternatieve elfstedentocht, die gewonnen werd door Crispijn Ariëns.