Contractverlenging voor Stefan Westenbroek

10 maart 2023

RIJSSEN – Stefan Westenbroek heeft zijn contract met Schaatsteam Reggeborgh verlengd voor twee jaar. De sprinter uit Ommen gaat nu aan zijn derde seizoen beginnen bij het team van Gerard van Velde.

Westenbroek (21) is blij met de verlenging van twee jaar. “Ik ben blij dat Reggeborgh mij dat vertrouwen geeft. Ik vind het een geweldige ploeg om deel van uit te maken en zit daar goed op mijn plek”, zegt de schaatser die zeer voortvarend van start ging dit seizoen.

Bij de allereerste wedstrijd, het NK clubs, dook hij voor het eerst onder de magische grens van 35 seconden op de 500 meter. Op het WCKT liet hij zien dat het geen toevalstreffer was. Westenbroek won de 500 meter in een tijd van 34,87. “Dit kan wel eens een heel mooi seizoen worden”, dacht de 500 meter specialist.

Helaas was die gedachte van korte duur. Westenbroek brak zijn grote teen bij een krachttraining en was een poos uit de running. Bij de World Cup in Calgary maakte hij zijn rentree op het ijs. “Ik ben blij dat ik weer terug op niveau ben en dat ik pijnvrij kan schaatsen. Nu hoop ik komend seizoen een volgende stap te maken en door te groeien.”

Zijn focus blijft op de 500 meter liggen, al blijft de 1.000 meter ook een uitdaging. “Ik ben dit seizoen bijna twee seconden sneller geworden op de 1.000 meter, dus ook dat gaat steeds beter.”