Dennis van der Gun nieuwe assistent-trainer Reggeborgh

14 april 2022

Schaatsteam Reggeborgh heeft er met de komst van Dennis van der Gun een nieuwe assistent-trainer bij gekregen. Na vier jaar als sprintcoach in Japan te hebben gewerkt, keert Van der Gun (43) terug naar Nederland. De schaatstrainer heeft een contract van twee jaar getekend.

Van der Gun kijkt uit naar zijn nieuwe baan. “Reggeborgh is een geweldige ploeg met fantastische schaatsers in een zeer professionele omgeving. Daarbij ken ik Gerard van Velde al heel lang. Ik heb in het verleden met hem samengewerkt en altijd een goede band met hem gehad”, legt Van der Gun, die weer in Groningen gaat wonen, uit. In Japan werkte hij als sprintcoach bij de nationale selectie samen met trainer Johan de Wit.

Het spreekt Van der Gun ook aan dat er bij Reggeborgh een heel divers team staat. “Ze hebben sprinters, middellange afstand-schaatsers en nu ook allrounders. Daarbij is het een mooie mix van mannen en vrouwen. Dat kan elkaar enorm versterken, daar geloof ik in.”

Naast Van der Gun is eerder al Robin Derks aangetrokken als nieuwe assistent-trainer van Schaatsteam Reggeborgh. Samen met Phil Brojaka vormen ze het trainerskwartet van Team Reggeborgh.