Evert Hoolwerf marathonschaatser van het jaar

21 oktober 2022

Evert Hoolwerf is door KNSB uitgeroepen tot marathonschaatser van het jaar 2022. Hij kreeg zijn prijs, een bronzen beeld gemaakt door beeldhouwer Gerrit van Emous, bij verrassing uitgereikt door Willem Hut, disciplinemanager marathon van de KNSB.

Evert Hoolwerf nam zijn beeld vanavond in ontvangst in Rijssen, tijdens de ploegpresentatie van Team Reggeborgh, waar hij deel van uitmaakt. ,,Je krijgt deze prijs als je hebt laten zien dat je kan winnen op natuur- en kunstijs, en als je klassementen kan winnen. Evert voldoet aan al deze criteria”, aldus Hut op de site van de KNSB.

Hoolwerf won vorig jaar zes wedstrijden op kunstijs, waaronder alle vier de races om de Trachitol Trophy. Zo schreef hij ook het klassement van die vierdaagse op zijn naam. Op het natuurijs in Lulea pakte Hoolwerf eveneens één dagzege. Hij toont zich blij verrast met de onderscheiding, die hij voor het eerst won. ,,Deze is niet alleen voor mij, maar voor de hele ploeg”, zo betrok hij zijn teamgenoten in de feestvreugde.

Ineke Dedden werd marathonschaatsster van het jaar 2022.