Femke Kok tot en met Olympische Spelen 2026 bij Reggeborgh

6 maart 2024

RIJSSEN – Schaatsteam Reggeborgh heeft het contract met Femke Kok met twee jaar verlengd. De tweevoudig wereldkampioene op de 500 meter rijdt tot en met de Olympische Spelen in Milaan van 2026 voor het groen-zwarte schaatsteam.  “Ik ben trots dat ik nog twee jaar onderdeel kan uitmaken van dit mooie team.”

Femke Kok maakte in het seizoen 2020-2021 haar opwachting bij Schaatsteam Reggeborgh. De Friese schaatsster kan terugkijken op vier succesvolle seizoenen onder trainer Gerard van Velde. Ze werd drie keer Nederlands kampioen en twee keer Europees kampioen op de 500 meter. Vorig jaar schreef ze geschiedenis door als eerste Nederlandse vrouw wereldkampioen te worden op de 500 meter. En met haar laatste overwinning op de WK afstanden in Calgary pakte ze voor de tweede keer het goud op de 500 meter. Op het onderdeel teamsprint pakte Kok eerder al een Europese en een wereldtitel.

“Ik heb ieder jaar een stap kunnen maken en boek nog altijd progressie”, is Kok tevreden. “Ik heb veel vertrouwen in de aanpak van de trainers en de rest van de staf. De samenwerking is erg goed, net als de sfeer in de ploeg. We hebben een heel leuk team, waar ik goed op mijn plek zit.”