Gemotiveerde Hein Otterspeer verlengt contract

1 februari 2023

Hein Otterspeer heeft zijn contract verlengd bij Schaatsteam Reggeborgh. De viervoudig Nederlands kampioen sprint heeft bijgetekend voor een jaar, met een optie voor nog een jaar.

“Daar ben ik superblij mee. Het is fijn dat het team geloof in mij heeft en dat ze dat vertrouwen uitspreken voor twee jaar vind ik heel respectvol”, zegt Otterspeer, die vorig seizoen de overstap naar Reggeborgh maakte. “Vanaf het eerste moment dat ik bij het team kwam, voelde het goed. Het is een heel hecht team; het voelt echt als een Reggeborgh familie. En ik ben natuurlijk blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan de successen van ons team.”

Otterspeer (34) maakte vorig seizoen zijn debuut op de Olympische Spelen. Ook werd hij toen derde in het eindklassement van de World Cup op de 1.000 meter. Dit seizoen werd hij voor de vierde keer tot nationaal sprintkampioen gekroond, pakte het zilver op de EK sprint en gaat hij aan de leiding in het wereldbekerklassement op de 1.000 meter. “Fysiek zit er nog steeds een stijgende lijn in. Ik zit nog niet aan mijn top. Hoe beter ik beweeg, hoe sneller ik word”, merkt Otterspeer, die dit weekend wil vlammen op de NK afstanden en begin maart het seizoen hoopt af te sluiten met een titel tijdens de WK afstanden in Thialf.

Otterspeer deelt zijn kennis en ervaring graag met de jongere schaatsers in het team. “Daar ben ik op een natuurlijke manier ingerold eigenlijk. Ik praat graag over schaatsen en als ik de jongeren kan helpen, dan doe ik dat graag. Daar word je als team ook weer beter van. Dat is onze kracht. En aan de andere kant houden die jongens mij weer scherp. Dat werkt heel motiverend.”