Gert Wierda sluit zich aan bij Schaatsteam Reggeborgh

6 maart 2024

RIJSSEN – Gert Wierda stapt over naar Schaatsteam Reggeborgh. De schaatser van Team Albert Heijn Zaanlander heeft een contract getekend voor twee jaar. “Ik wil me komend seizoen puur op de langebaan gaan richten. Het is heel mooi dat ik dat in het Reggeborgh team met toppers als Patrick Roest en Marcel Bosker kan gaan doen”, licht Wierda zijn keuze toe.

Wierda (21) kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Team Albert Heijn Zaanlander, waar hij het langebaanschaatsen combineerde met de marathon. “Daar heb ik een mooie tijd gehad en mezelf kunnen verbeteren. Bij de mannen was ik de enige langebaanschaatser in het team. Vandaar mijn keuze om over te stappen naar een langebaanploeg die daarbij ook gespecialiseerd is in het allrounden.”

Afgelopen seizoen plaatste de Friese allrounder zich voor het eerst voor de World Cups. Hij reed de 5.000 meter in Polen en China. “Dit seizoen hoop ik me voor alle World Cups te plaatsen. Ik wil vooral op de vijf kilometer beter worden en harder rijden. Dat vind ik de mooiste afstand. Maar natuurlijk hoop ik me ook op de andere afstanden te verbeteren.” 

Reggeborgh-trainer Robin Derks is blij met de aanwinst in het schaatsteam. “Gert is een jonge, talentvolle allrounder. We gaan er alles aan doen om zijn doelen te verwezenlijken de komende jaren.”