Janno Botman twee jaar langer bij Reggeborgh

24 februari 2023

RIJSSEN – Janno Botman heeft zijn contract met Schaatsteam Reggeborgh verlengd met twee jaar. De sprinter is bezig met zijn vierde seizoen bij de schaatsploeg van Gerard van Velde en heeft zich met name dit seizoen flink verbeterd. “Het is mooi dat we deze lijn zo door kunnen zetten”, zegt Botman.

De Reggeborgh sprinter klokte dit seizoen meerdere keren 34’ers op de 500 meter. In het World Cup klassement eindigde hij op de achtste plaats. Hiermee heeft hij een grote stap richting de wereldtop gezet.
Botman (22) miste dit jaar net het EK sprint en hij plaatste zich ook net niet voor het aankomende WK afstanden. Beide keren kwam hij een paar honderdsten tekort voor plaatsing. “Toch heb ik dit seizoen een mooie stijgende lijn laten zien, met name op de 500 meter. Volgend seizoen hoop ik nog verder te groeien, zodat ik een vaste waarde kan worden op de sprintafstanden”, zegt Botman.
Zijn seizoen zit er nog niet op. De Reggeborgh-schaatser staat reserve voor de teamsprint van het WK afstanden en rijdt in Enschede het NK afstanden voor Neo-senioren.