Jenning de Boo gaat voor langebaan bij Reggeborgh

14 april 2023

RIJSSEN – Jenning de Boo komt komend seizoen uit voor Schaatsteam Reggeborgh. De shorttracker gaat zich volledig op de langebaan richten. “Ik wil zien wat mogelijk is op de langebaan en ben ongelooflijk trots dat ik dat bij team Reggeborgh kan doen.”

Afgelopen seizoen combineerde de Groninger het shorttracken nog met het langebaanschaatsen. “En terwijl ik de langebaan erbij deed, haalde ik al best goede resultaten. Ik wil me daarom nu volledig op de langebaan richten om te kijken wat erin zit”, zegt De Boo, die bij de WK junioren in Inzell afgelopen seizoen een knappe vijfde plaats haalde op de 1.000 meter.   

De Groninger verheugt zich op zijn overstap naar Schaatsteam Reggeborgh. “Ik kom nu in een team met allemaal topsporters waar ik mee samen kan trainen”, aldus de 1.94 meter lange sprinter, die de 500 en 1.000 meter als favoriete afstanden heeft. “Ik ben heel benieuwd hoe zich dat gaat ontwikkelen. Misschien blijk ik straks wel meer een rijder voor de middellange afstanden.” 

Reggeborgh-trainer Gerard van Velde omschrijft de aanwinst als ‘een talentvolle jongen met veel capaciteiten.’ “Hij heeft het al laten zien in het shorttrack en op de langebaan kan hij zeker nog stappen maken. Ik zie talent in hem.”