Jordy van Workum aanwinst Marathonteam Reggeborgh

2 april 2024

RIJSSEN – Jordy van Workum komt Marathonteam Reggeborgh versterken. De 23-jarige schaatser keert na een avontuur op de langebaan terug naar het marathonschaatsen. “Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik doe weer wat ik leuk vind en heb het plezier in het schaatsen teruggevonden.”

Van Workum heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij door mentale problemen aan het begin van vorig seizoen abrupt is gestopt met schaatsen. De schaatser kwam destijds uit voor het langebaanteam van Jumbo Visma.

In januari van dit jaar is Van Workum weer voorzichtig begonnen met trainen. Hij ontdekte dat de liefde voor het schaatsen niet verdwenen was. Integendeel. Met name het marathonschaatsen had hij gemist, net als het inlineskaten. “Ik wil weer doen wat ik leuk vind en ben heel blij dat ik bij het marathonteam van Reggeborgh de kans krijg om dat te gaan doen. Ook omdat ik de vrijheid krijg om weer te gaan skeeleren in de zomer”, zegt de oud-wereldkampioen inlineskaten bij de junioren op de afvalkoers.
Van Workum heeft een contract voor een jaar getekend bij Reggeborgh. “We zullen kijken hoe het gaat lopen, maar ik verwacht niet dat dit bij een jaar blijft”, is Van Workum positief gestemd.

Trainer/coach Roy Boeve is blij met de aanwinst. “Wij waren op zoek naar een unieke versterking en die was moeilijk te vinden. Jordy kwam voor ons als een buitenkans. Ik zie het als een mooie uitdaging om dit samen tot een succes te maken.”

Marathonteam B-divisie
Marthijn Mulder gaat volgend seizoen bij de B-rijders schaatsen. Samen met nieuwkomers Chris en Daan Berkhout vormt hij het Reggeborgh Marathonteam dat uitkomt in de Beloften divisie. Boeve: “We zien het als onze taak om jonge rijders op te leiden. Om onze ervaringen met hen te delen. Daarbij denken we ook aan de toekomst van ons team en van het marathonschaatsen in het algemeen.”   Ronald Haasjes vertrekt na een seizoen bij Marathonteam Reggeborgh.