Marathonteam Reggeborgh rijdt voor Jarige Job

11 januari 2023

HEERENVEEN – Het marathonteam van Reggeborgh heeft zaterdag met een ludieke actie geld opgehaald voor de Stichting Jarige Job. De marathonschaatsers verschenen in speciaal ontworpen schaatspakken aan de start van de marathon in Heerenveen. De zes pakken van Bioracer zijn later die avond geveild voor een totaalbedrag van €7675,- .

De Stichting Jarige Job zet zich in voor kinderen die door armoede thuis hun verjaardag niet kunnen vieren. Zij schenken deze kinderen een box ter waarde van €35,- met slingers, ballonnen, een traktatie voor op school en een cadeautje. Ook op de Weissensee zullen de marathonmannen één wedstrijd rijden in dit speciale Jarige Job pak.

Waarom dit initiatief van marathonteam Reggeborgh?

In topsport draait het om winnen, dat weet het marathonteam maar al te goed. Maar Reggeborgh heeft ook oog voor de wereld buiten de topsport. Het bedrijf steunt diverse goede doelen en Stichting Jarige Job is er één van. “Als team dragen wij graag ons steentje bij om aandacht te vragen voor Jarige Job. Ze doen ontzettend goed werk en helaas wordt er steeds vaker een beroep op ze gedaan”, weet coach Roy Boeve, die wel baalde dat zijn team de overwinning niet wist te bemachtigen in Heerenveen.

Over Stichting Jarige job

Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, traktaties en visite niet vanzelfsprekend. Meer dan 100.000 kinderen kunnen hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen deze kinderen geen cadeaus, taart en kunnen ze niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelf ziek.

Stichting Jarige Job ontstond in 2010 naar aanleiding van de eerste verjaardag van Maas Lloyd, zoon van Huib Lloyd en Barbara Kathmann. Door het overweldigende aantal cadeaus dat Maas op zijn eerste verjaardag kreeg, bedachten Huib en Barbara hoe dit er in armere gezinnen aan toe ging. Dat de situatie in een rijk land als Nederland zo dramatisch was en is, hadden zij nooit kunnen vermoeden. Leuk detail is dat zoon Maas voor de marathon in Heerenveen in het mascottepak van Jarige Job een paar rondes over het ijs schaatste.