Marcel Bosker stapt over naar Reggeborgh

23 maart 2022

Na Patrick Roest heeft ook Marcel Bosker de overstap gemaakt naar Team Reggeborgh. De huidig Nederlands kampioen allround heeft een contract getekend voor twee jaar. “Reggeborgh is een goede ploeg en het is hartstikke mooi dat ik daar deel van uit mag gaan maken.”

‘Het sporttechnische verhaal’ gaf de doorslag voor de 25-jarige Bosker om de overstap van Jumbo-Visma naar Reggeborgh te maken. “Ik heb altijd heel fijn samengewerkt met coach Robin Derks bij TalentNED die nu trainer wordt bij Reggeborgh. Het verhaal van de trainers sprak me erg aan. Daarbij wilde ik heel graag met Patrick (Roest, red.) blijven schaatsen”, zegt Bosker, die in Zwitserland is opgegroeid en op zijn veertiende terug naar Nederland kwam. Tegenwoordig woont hij in Heerenveen.

Bosker is drievoudig wereldkampioen op de ploegenachtervolging (2019, 2020, 2021) en werd twee keer tot Nederlands kampioen allround gekroond (2018, 2022). Zijn ambities? “Ik hoop me verder te ontwikkelen zodat ik ieder jaar weer iets beter word. De EK en WK allround en de 5.000 meter op de WK afstanden hebben daarbij mijn prioriteit.”