Michelle de Jong verlaat Schaatsteam Reggeborgh

27 maart 2024

RIJSSEN – Michelle de Jong verlaat Schaatsteam Reggeborgh. De sprintster komt volgend seizoen uit voor Team IKO. “Ik heb een hele mooie tijd gehad bij Reggeborgh, waar ik me in vijf jaar goed heb kunnen ontwikkelen. Maar ik ben ook toe aan een nieuwe omgeving. Ik hoop bij Team IKO dat laatste stapje te kunnen maken.”

Michelle de Jong (24) kwam in seizoen 2019-2020 bij het Reggeborgh-team van trainer Gerard van Velde. De sprintster boekte mooie successen, maar kende ook tegenslagen.

In 2022 werd ze Nederlands kampioen op de sprint en plaatste zich voor het WK sprint. Datzelfde jaar haalde ze ook de Olympische Spelen in Beijing, waar ze dertiende werd op de 500 meter.

Afgelopen seizoen verliep niet soepel voor de specialiste op de 500 en 1.000 meter. De Jong raakte in de zomer geblesseerd aan haar scheenbeen en werd hier afgelopen februari aan geopereerd. “Het gaat nu gelukkig een stuk beter. Ik heb alweer geschaatst en verwacht na de zomer weer fit aan de start te staan. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen”, zegt De Jong, die een contract voor twee jaar tekent bij Team IKO.