De Boo en Prins verlengen bij Schaatsteam Reggeborgh

19 januari 2024

RIJSSEN – Jenning de Boo en Tim Prins hebben hun contract met Schaatsteam Reggeborgh verlengd tot en met de Olympische Spelen in Milaan van 2026. Beide grote schaatstalenten hebben voor twee jaar bijgetekend. “Ik heb dit seizoen enorme progressie gemaakt en ben heel blij dat ik met Reggeborgh die lijn door kan trekken”, zegt De Boo.

De Boo – maandag wordt hij 20 – was shorttracker en kwam dit seizoen nieuw bij Schaatsteam Reggeborgh. “Het voelt enorm vertrouwd. Ik heb een superleuk team om me heen met hele goede coaches. De samenwerking is heel goed. Ik had het me niet beter kunnen wensen”, zegt De Boo vanuit Salt Lake City, waar het team zich voorbereid op de World Cup van volgend weekend.

De lange sprinter uit Groningen maakte dit seizoen direct een verpletterende indruk tijdens het WCKT. Bij de NK afstanden eind december werd hij Nederlands kampioen op de 500 en 1000 meter. Ook in het internationale veld drong hij in zijn debuutjaar direct door tot de top. De Boo werd Europees kampioen op de 500 meter en pakte zilver op de 1.000 meter.

Tim Prins

Ook Tim Prins reed zich direct tussen de wereldtoppers in zijn debuutjaar. Bij het WCKT won hij met een fenomenale race (1.07,96) de 1.000 meter en plaatste zich daarmee direct voor de World Cups. Bij de NK afstanden won Prins zilver op de 1.000 meter, bij de EK afstanden sleepte hij het brons in de wacht. Prins (20), die ook in Salt Lake City zit met het team, is erg tevreden met de contractverlenging. “Het voelt erg goed voor mij om nu te verlengen. Daar spreekt vertrouwen van Reggeborgh uit”, zegt Prins. “Ik heb altijd een beeld gehad van hoe het leven als profschaatser eruit zou zien en dat is bij Team Reggeborgh meer dan uitgekomen. De samenwerking met teamgenoten en staf vind ik belangrijk en die is erg goed. Voor mij is dit dan ook de enige juiste vervolgstap.”

Hoofdtrainer Gerard van Velde is blij met de contractverlenging van de talenten De Boo en Prins. “Ze hebben enorme progressie gemaakt. Het gaat sneller dan verwacht, maar er zijn nog genoeg verbeterpunten waar we de komende jaren aan gaan werken. Dat geldt voor de hele ploeg. We willen de route, die we met elkaar zijn ingeslagen, voorzetten. Die lijn willen we doortrekken naar de Olympische Spelen van 2026.”

Reggeborgh Foundation is hoofdsponsor van Schaatsteam Reggeborgh. De Foundation streeft ernaar om vanuit maatschappelijk verantwoord ondernemen bij te dragen aan ‘een gezonde toekomst voor iedereen’. Met speciale aandacht voor sport in de volle breedte, medische innovaties, toptalent en lokale betrokkenheid.