Reggeborgh verlengt contract met marathonteam

13 september 2023

RIJSSEN – Sinds 2022 is Reggeborgh als hoofdsponsor verbonden aan het Reggeborgh marathonteam. Deze samenwerking is nu verlengd tot en met het marathonseizoen 2025-2026. Coach Roy Boeve heeft  eveneens een verlenging van zijn aanstelling gekregen. Tot en met 2026 blijft hij leiding geven aan de formatie,  waarin onder meer Gary Hekman, Crispijn Ariëns, Bart en Evert Hoolwerf schaatsen.

“Wij zijn enorm blij dat Reggeborgh tot en met seizoen 2025-2026 aan ons team verbonden blijft. Dit geeft ons veel vertrouwen en de bevestiging dat de ingeslagen weg goed is. In het afgelopen jaar hebben we goede resultaten kunnen laten zien. Wij zijn dominant geweest in belangrijke marathonwedstrijden. Die lijn willen wij komend seizoen doortrekken. Alle focus is nu gericht op het nieuwe marathonseizoen. De sfeer in het team is uitermate goed. Wij kijken uit naar de eerste marathonwedstijd op 21 oktober aanstaande”, aldus een opgetogen coach Roy Boeve.

Sportieve ambities voor dit seizoen

“Ook dit jaar willen wij graag grote marathonprijzen binnenhalen, dat betekent het NK kunstijs, NK natuurijs en de alternatieve elfstedentocht”, aldus Roy Boeve. “Daarnaast hebben wij met Bart en Evert Hoolwerf de ambitie om onszelf te laten zien bij de mass start en de team pursuit, met als ultiem doel het WK mass start en team pursuit.”

Maatschappelijk bijdragen

“Naast de topprestaties op het ijs levert het marathonteam ook een belangrijke bijdrage aan de goede doelen”, vertelt Maaike Heethaar, directeur van Reggeborgh Foundation. “Dit jaar komt het team in actie voor Villa Joep, het fonds dat zich inzet om neuroblastoom kinderkanker de wereld uit te helpen. Sportief presteren en maatschappelijk bijdragen is de samenwerkingsvorm waar wij naar streven.”

Coach Boeve onderstreept het belang van deze samenwerkingsvorm: “Sport en maatschappij lijken verschillend, maar hebben juist veel gemeen. Wij zijn ons er bewust van dat er meer is dan topsport. Het zit in ons DNA om ook maatschappelijk bij te dragen.”