Patrick Roest kiest voor Team Reggeborgh

18 maart 2022

Patrick Roest komt komend seizoen uit voor Schaatsteam Reggeborgh. De allrounder, die twee zilveren medailles won tijdens de Olympische Spelen in Beijing, heeft een contract getekend voor twee jaar. Dit betekent dat Reggeborgh zich naast het sprinten nu ook op het allrounden gaat richten.

Voor trainer Gerard van Velde betekent de uitbreiding een nieuwe uitdaging. “Ik heb altijd sprintmannen getraind, later kwamen daar de vrouwen bij. Nu komt er ook een allround-ploeg naast. Daar spreekt de ambitie van ons team uit”, zegt Van Velde. “En met Patrick Roest krijgen we één van ’s werelds beste allrounders in de ploeg. Ik ben blij dat hij ons team komt versterken.”

Het was een weloverwogen beslissing voor Patrick Roest (26). “Ik heb zeven mooie en succesvolle jaren bij mijn team Jumbo-Visma gehad, maar na de Olympische Spelen kreeg ik steeds sterker het gevoel toe te zijn aan een nieuwe omgeving. Ik heb veel gesprekken gevoerd en er de tijd voor genomen; met Gerard van Velde en Robin Derks voelde ik meteen een klik. Daarbij heeft Reggeborgh laten zien dat ze succesvol zijn met een hecht team en een goede structuur. Dat sprak me ook aan.” 

Over zijn verwachtingen is Roest duidelijk. “Ik hoop met een goed allround-team en een nieuwe aanpak de komende jaren nog een stap te maken en samen mooie prijzen te winnen.”

Robin Derks

Robin Derks is naast Gerard van Velde aangetrokken als trainer van de allround-ploeg. Derks (34) werkte de afgelopen vier jaar als coach bij TalentNED en heeft daarvoor vier jaar als coach in Japan en China gewerkt. Hij kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan bij Reggeborgh. “Dit is een kans die niet zo vaak voorbijkomt, zeker met het allrounden erbij. Voor mij was het een perfect moment, ik ben toe aan een nieuwe stap. Ik heb goede gesprekken gehad met Gerard van Velde en er zit veel potentie in de ploeg.” Derks heeft ervaring op het gebied van allrounden.

Assistent-trainers Michel Mulder en Desly Hill stoppen bij Team Reggeborgh. Zij hebben aangegeven dat ze toe zijn aan nieuwe uitdagingen.