Reggeborgh Foundation sponsor Schaatsteam tot en met 2030

12 maart 2024

RIJSSEN – Reggeborgh Foundation blijft tot en met de Olympische Spelen van 2030 hoofdsponsor van het Schaatsteam. Dat nieuws werd bekend gemaakt tijdens het WK sprint en allround in Inzell. Het contract met het team van Gerard van Velde is met vier jaar verlengd. “Hier zijn wij ontzettend blij mee. Dat biedt veel perspectief voor de toekomst. Wij kunnen nu verder bouwen aan de plannen voor ons team”, zegt hoofdtrainer Gerard van Velde.

Reggeborgh stapte in 2018 in het schaatsen als hoofdsponsor van de sprintploeg van Van Velde met onder meer Ronald en Michel Mulder. Inmiddels is het langebaanteam uitgegroeid tot een sprint- en allroundteam van zestien schaatsers met onder meer Kjeld Nuis, Femke Kok, Patrick Roest en Jenning de Boo.
De sponsoring valt sinds dit seizoen onder Reggeborgh Foundation. Inge Wessels van de Foundation legt uit waarom het contract opnieuw met vier jaar is verlengd. “Wij zijn ooit begonnen uit liefde voor de schaatssport. Wij zijn thuis opgegroeid met het schaatsen. Ook de goede klik die wij vanaf het eerste moment voelden met trainer Gerard van Velde en teammanager Henk Schra speelde daarbij een rol”, vertelt Wessels. “Samen zijn wij uitgegroeid tot een sterk team en hebben we een goede basis kunnen creëren. We zijn ontzettend trots op ons team en daarom gaan we door.”

Daarbij gaat het bij Reggeborgh Foundation niet alleen om het halen van goede resultaten, maar vindt zij het ook van belang dat de schaatsers zich inzetten voor goede doelen en oog hebben voor de wereld om hen heen. Wessels: “Dat vinden wij belangrijk. Natuurlijk willen wij graag winnen, maar maatschappelijke betrokkenheid is een van onze kernwaarden. Dus zetten onze schaatsers zich ook in voor goede doelen als Stichting Jarige Job en Villa Joep en geven ze skeelerclinics aan kinderen.”

Teammanager Henk Schra is samen met Van Velde vanaf het begin bij het team betrokken. “Wij hebben het team stap voor stap opgebouwd en kunnen uitbreiden dankzij de onvoorwaardelijke steun van Reggeborgh. Het is mooi om te zien waar wij nu staan. De goede resultaten zijn het bewijs. Wij zijn ontzettend blij dat Reggeborgh Foundation tot en met 2030 onze hoofdsponsor blijft. Daarbij is het een hele betrokken sponsor. We kunnen alleen maar trots zijn op deze mooie samenwerking.”