Roest en Bosker tot 2026 bij Schaatsteam Reggeborgh

29 september 2023

Patrick Roest en Marcel Bosker hebben hun contract met twee jaar verlengd. De allroundschaatsers blijven tot en met de Olympische Spelen van 2026 in Milaan bij Schaatsteam Reggeborgh. Ook de assistenten van hoofdtrainer Gerard van Velde, Dennis van der Gun en Robin Derks, hebben bijgetekend tot 2026. Dit nieuws werd bekend gemaakt tijdens de sfeervolle teampresentatie in Rijssen.

“Het afgelopen seizoen heeft mij veel vertrouwen gegeven. Het was één van mijn beste seizoenen ooit. Ik ben blij dat ik de route met deze ploeg kan vervolgen tot en met de Spelen van Milaan”, aldus een tevreden Patrick Roest. Ook Marcel Bosker is verheugd over de contractverlenging. “Ik ben blij en trots dat er van beide kanten zoveel vertrouwen is dat we nu kunnen verlengen tot en met de Olympische Spelen. Ik heb een goed eerste seizoen bij Reggeborgh gehad, waarbij ik fijn heb samengewerkt met de trainers en de rest van de staf”, aldus Bosker. 

De jaarlijkse teampresentatie in het Parkgebouw in Rijssen werd druk bezocht. Ouders, partners, sponsoren, pers en andere genodigden zagen tv-presentator Rob Kamphues de beide schaatsteams voorstellen op het podium. Als eerste maakte het marathonteam onder leiding van coach Roy Boeve zijn opwachting. Vervolgens was het de beurt aan de langebaanploeg van hoofdtrainer Gerard van Velde. Het team is dit seizoen uitgebreid met Tim Prins, Remo Slotegraaf en Jenning de Boo en telt inmiddels zestien schaatsers.

Ook Maarten van der Weijden was te gast. Hij volbracht afgelopen seizoen de Elfstedentriatlon en haalde daarmee 4,7 miljoen euro op voor kankeronderzoek. Reggeborgh sponsorde dit bijzondere evenement. Tijdens de presentatie werd Van der Weijden verrast met een paar schaatsen, die hem werden aangeboden door Crispijn Ariëns; die afgelopen jaar de alternatieve elfstedentocht op de Weissensee won. Mocht Maarten van der Weijden de ambitie hebben om de Elfstedentocht nog eens te gaan schaatsen, dan kan hij zo aanhaken bij het marathonteam van Reggeborgh.