Stefan Westenbroek terug op ijs

6 december 2022

Stefan Westenbroek is terug op het ijs. De sprinter rijdt zaterdag de 500 meter tijdens de World Cup in Calgary. De rentree op het ijs is tegelijkertijd zijn entree in de World Cup. “Ik ben weer lekker aan het schaatsen. Ik rijd pijnvrij en het gaat eigenlijk best goed”, zegt Stefan, die een poos uit de running was nadat hij begin november zijn grote teen brak tijdens een krachttraining.

Het moest het seizoen van Stefan Westenbroek worden. Het begin was in ieder geval meteen goed. Tijdens de allereerste wedstrijd op 1 oktober dook hij voor het eerst onder de 35 seconden (34,94) op de 500 meter bij het NK clubs.
Dat het geen eenmalige uitschieter betrof, liet hij een paar weken later zien tijdens het World Cup kwalificatietoernooi in Thialf. De Ommenaar won de 500 meter in een tijd van 34,87.
Lang nagenieten was er niet bij. Een paar dagen later liet Westenbroek tijdens een krachttraining een halter op zijn voet vallen, waarbij hij zijn grote teen brak. Schaatsen zat er niet meer in. “Gelukkig kon ik twee dagen daarna meteen weer fietsen en aan krachttraining doen, dus ik heb niet stil gestaan. Met mijn conditie en kracht zit het wel goed.”
Ook qua schaatsen is hij op de goede weg terug. “Ik ben weer lekker aan het schaatsen. Het voelt best wel oké, al blijft het moeilijk te zeggen waar ik nu sta. Maar ik ben al blij dat ik pijnvrij kan schaatsen.”
Westenbroek start zaterdag in de B-groep op de 500 meter tijdens de wereldbekerwedstrijd in Calgary.