Tim Prins komt Reggeborgh versterken

16 maart 2023

RIJSSEN – Tim Prins komt naar Schaatsteam Reggeborgh. De talentvolle junioren-schaatser heeft er veel zin in om bij het topteam van Gerard van Velde aan de slag te gaan.

Het was geen moeilijke keuze voor Prins (19) die voor het KNSB Talent Team Noord van Gewest Fryslan uitkwam. ”Ik heb Reggeborgh altijd een supermooi team gevonden waar ik best wel tegenop keek. Het is een team met veel wereldtoppers en die wereldtop wil ik uiteindelijk ook graag bereiken.”

De eerste kennismaking met Reggeborgh verliep positief volgens de talentvolle schaatser uit Joure. “Ik was vanaf het eerste moment enthousiast. De persoonlijk begeleiding en de aanpak die de trainers voor ogen hadden, sprak me aan. Ik voelde direct het vertrouwen dat ze in me hebben”, zegt de Fries, die zich op de sprint en de middellange afstanden gaat focussen. “Er zijn nog genoeg dingen te verbeteren en met de persoonlijke aanpak en professionele begeleiding van het team hoop ik de volgende stap te kunnen zetten.” 

Prins won afgelopen seizoen brons bij de WK allround voor junioren in Inzell. Op de 1.000 meter was hij goed voor zilver en met het Nederlands team pakte hij goud op de ploegenachtervolging.