Zege Wesly Dijs smaak naar meer

14 december 2022

Wesly Dijs won vrijdag zijn allereerste World Cup. De Reggeborgh schaatser verraste vriend en vijand op de 1500 meter in Calgary. En ja, natuurlijk. Dat smaakt naar meer. “We gaan gewoon opnieuw het beste eruit proberen te halen”, zegt Dijs in voorbereiding op World Cup 4 dit weekend in Calgary.

Toen Dijs (27) voor het eerst op het podium belandde bij de NK afstanden in 2020, hadden zijn ploeggenoten bij Reggeborgh iets voor hem gekocht. De nummer 3 op de 1500 meter van toen kreeg een mooie Dyson stofzuiger cadeau. Van Dijs naar Dyson, de link is snel gelegd.
En in Calgary? Daar werd de titel gevierd met champagne. “We vierden het zondagavond toen iedereen klaar was en we ook de overwinningen van Hein en Patrick konden vieren”, zegt Dijs.

Terug naar zijn mooie overwinning van vrijdag. Kan Dijs, die het langst van iedereen bij Team Reggeborgh zit, verklaren waarom het er nu uitkomt? “Dat is moeilijk te zeggen, maar het zit allemaal zo dichtbij elkaar. Niemand heeft een streepje voor.” Direct na de race, waarin hij 1.42,93 klokte, was Dijs dan ook nog niet overtuigd dat het genoeg was voor de overwinning. “Ik was eigenlijk wel tevreden hoe ik gereden had, maar alles zit zo dichtbij elkaar, je weet niet of het genoeg is.”
Met alleen de laatste rit nog voor de boeg, voelde Dijs vooral opluchting. Hij had het podium gehaald, voor het eerst in een wereldbeker. “Ik was twee keer vierde geworden in een World Cup, mijn doel was het podium.” En precies dat doel houdt hij ook voor komende vrijdag voor ogen.